Фенове на Ботев и Локомотив Пловдив са се били в събота вечер в центъра на Пловдив. Това съобщиха очевидци станали неволни свидетели на инцидента. Боят между 30 запалянковци е възникнал около 22.30 часа пред сградата на радио "Пловдив".

Хулиганите са използвали в боя боксове, бутилки и метални пръти. В болница е закаран един от участниците в мелето с пукната глава и загуба на кръв, след като е бил ударен с бутилка.

Има съмнение, че сблъсъкът между запалянковците е уговорен предварително по Интернет. През лятото на 2006 година феновете се сбиха на улица "Гладстон" преди дербито между Ботев и Локо, съобщава БТА.

Народният представител и кандидат за кмет на град Пловдив Захари Георгиев остро осъди насилието между запалянковците по време на пресконференцията си днес. Той каза, че ще проведе в понеделник специален разговор с началника на Областна дирекция полиция комисар Ангел Рангелов по проблемите на футболното хулиганство.

Дербито между Ботев и Локомотив Пловдив ще се играе на 29 Септември, събота от 15.30 часа на стадион "Локомотив" в парк "Лаута".