Българският ансамбъл по художествена гимнастика ще получи много сериозна подкрепа, от страна на изявени личности у нас, в подготовката за Олимпиадата в Лондон. Музиките за двете композиции ще бъдат направени от Ку-ку бенд, Георги Христов и композитора Димитър Гетов.

Старши треньорът Илиана Раева ще заложи отново на ефектната и завладяваща музика, която да може да вдигне феновете на крака, и както самата тя се изрази преди време, “да взриви публиката в Лондон”.

“До края на ноември месец композициите на ансамбъла, според моите планове, трябва да бъдат сменени. Трябва да ви кажа, че съм доста притеснена за времето, защото 10 месеца не са много време, а аз искам да направя изцяло нови съчетания. Предполагам, че повечето от отборите няма да си сменят композициите, за да играят на сигурно и да спечелят. Притеснена съм много, защото сега съм извикала и работя с композитора Димитър Гетов”, сподели Илиана Раева.

“Ще открия и една тайна, че самият Георги Христов е поискал да изпълни вокалите в музиката, която съм избрала за едно от съчетанията. За другата музика, Слави Трифонов предложи Ку-ку бенд да ни я направят, защото или ще заложа на българския ритъм и българския фолклор, или имам една малко по-екстравагантна идея, но още не съм сигурна за второто съчетание”, добави специалистът.

“Искам да измислим два или три много рисковани елемента за 5-те топки, въпреки че имаме един. За обръчите имаме достатъчно рискови и зрелищни елементи. Най-рано българските любители ще могат да ги видят, когато ще е Световната купа тук в София”, допълни Илиана Раева.

Новите композиции пък ще бъдат видени от световната публика още през март, когато е и първият старт на ансамбъла за новия сезон.