Петър Ценков ще участва със съвсем ново АТВ в рали Дакар 2012. Единственият българин, който успешно завърши в миналогодишното издание на пустинната надпревара, представи съотборника си Младен Вачков и новата екипировка – състезателната машина, съпътстващия сервизен камион със складови помещения и сервизен джип. АТВ-то е новаторско и за първи път подобно е подготвено у нас и то от български монтьори.

Подготовката за надпреварата е към финала си защото остават 20-ина дни. Преди самото рали Дакар 2012, Ценков заедно с Младен Вачков ще направят своята генерална репетиция в Мароко – най-голямото оф-роуд състезание в Африка със 170 екипажа от 16 до 22 октомври.

СНИМКИ: Емоцията рали Дакар пак на дневен ред за Ценков

източник: Gong.bg, Инес Павлова

„Сега нещата са професионални и сме на финала на подготовката. В рали Мароко са включени нови участъци от сахарските дюни. Дано тази година на рали Дакар първо да се доберем до финала живи и здрави, пък после и с добро класиране. Целта ни е нормално, спокойно каране, което да ни придвижи в класирането и да завършим. Да минеш финала е най-трудното, да се пребориш със себе си, да се разбереш с природата”, каза пред Гонг Петър Ценков.

СНИМКИ: Емоцията рали Дакар пак на дневен ред за Ценков

източник: Gong.bg, Инес Павлова

Състезателят ни при АТВ-ата обаче разкри: „Цялото ни участие в рали Дакар е на емоционална основа. Миналата година видяхме, че можем да постигнем нещо, а и сънародниците ни се радват и подкрепят. Правим го за българите. Дано в тази трудна ситуация на финансова криза има ентусиасти, бизнесмени и хора, които да ни подкрепят. Много струва да си част от рали Дакар. Дано нашият отбор и другият, който се готви, да стигнем до финала”.

СНИМКИ: Емоцията рали Дакар пак на дневен ред за Ценков

източник: Gong.bg, Инес Павлова