Дебютантът във Формула 1 Люис Хамилтън не скри разочарованието си от развръзката в последния старт за сезона във Формула 1 на пистата „Интерлагос” в Сао Пауло. Британецът остана седми в класирането и по-този начин загуби титлата за сметка на Кими Райконен, който триумфира. Разликата между двамата в крайното класиране при пилотите е само една точка.

Въпреки всичко Хамилтън остана доволен от представянето си през сезона и заяви, че догодина ще се завърне още по силен.

„Разочарован съм защото водих почти през целия сезон. Трябва обаче да гледаме в перспектива. Това бе моята първа година във Формула 1 и като цяло тя бе феноменална. Следващия сезон ще се завърна по-силен”, коментира Хамилтън след финала в Бразилия.

„Все още съм много млад и имам много години пред себе си, за да сбъдна мечтата си и да стана световен шампион. Преди състезанието си казах, че и каквото да се случи, годината ще си остане невероятна за мен. Кой е мислил, че ще водя в шампионата в тази фаза?”, каза още британецът.

Хамилтън допълни, че според него това не е била годината на Англия.

„Всички искахме да спечелим. Искахме да спечелим и Световното първенство по ръгби (Англия загуби на финала от ЮАР) и шампионата във Формула 1, но може би това не бе годината на Англия”, завърши младият пилот на Макларън.