14-годишният Алберт Попов стана най-добър млад спортист на месец февруари за първите си места на гигантския слалом в силните състезания в Словения и Хърватия. „Изключително съм доволен за този успех, който постигнах. Конкуренцията е сериозна и се радвам, че въпреки трудностите, успях да се преборя за първите места. Представянето ми на последните състезания наистина беше много добро”, коментира младият скиор и добави: „Сега ми предстоят два старта в Италия и Франция, и се надявам също да постигна успех. Миналата година, като учихме в Австрия имахме по-малко подготовка и затова решихме да процедираме по друг начин. Не бих казал, че миналият сезон ми е бил по-слаб. Този сезон наистина ми е силен. Тренираме здраво.”

Майката на Алберт – Мартина Попова, пък разкритикува някои структури на българската федерация по ски и апелира към президента на централата Цеко Минев да направи промени: „Това, което много хора не знаят е, че това е един изключително тежък спорт. Радвам се, че въпреки всичко, децата успяват да се абстрахират, да карат и да се представят добре. Силно вярваме, че българската федерация по ски и най-вече нейният президент г-н Минев ще погледне с друго око и вече ще имаме доста по-сериозна подкрепа, тъй като по неясни за нас причини тази подкрепа не е постоянна. Имаме разбирането на г-н Минев, има добри намерения. Има много федерации с доста пари, но незнайно защо хора, които управляват тези средства, не могат да се справят или нямат интерес да се справят. Ролята на семейството е изключително важна. Всички сме свидетели какво се случва със спорта. Нашата цел, когато записахме децата да спортуват, далеч не беше да стават световни шампиони. Ние ги записахме, за да станат хора, за да са здрави. Това, което сега се случва е благодарение на техните мечти и ние нямаме право да не ги подкрепим.”

„Специално за българската федерация по ски, толкова средства колкото има в момента никога не е имало и толкова безхаберно, никога не са се разходвали. Има и талантливи деца, и талантливи треньори, но за разпределението на бюджета явно има проблем. Ръководството трябва да помисли доста сериозно за промени. Г-н Минев осигурява достатъчно добри условия и средства, и ние вярваме, че ако те се разходват правилно, ние можем да имаме повече изявени скиори. Отправяме апел към г-н Минев. Чувам, че съм луда, но това е нашият път и ние ще го следваме. Ние вярваме, че трябва да се борим за нашите спортисти. Трябва да дадем възможност на децата да покажат таланта си. В България има много талантливи деца, които могат да прославят страната и ако това не се случва, това е, защото има нещо, което трябва да се промени”, коментира още Мартина Попова.