Николай Костов не влезе в час. Месеците, в които води „сините“, не го вкараха в средата на българския футбол. Той продължи да говори странно, а опитите му да прокара своите виждания за играта явно не са понятни за играчите му. Левски играе бавно и отпуснато в огромен процент от срещите си. „Сините“ имат амбиции за шампион, но не ги защитават в много от мачовете си.

Може и много да му е ясен футболът, но треньорът на Левски няма способността да се адаптира, а това е най-важното качество, за да успееш. Жозе Моуриньо обича отборите му да наблягат на солидната защита, но Реал Мадрид вече вкара 95 гола в Примера от началото на сезона, това го ползваме само като едно нагледно доказателство. Отбор се прави според наличния материал, а не защото треньорът им си има някакъв мокър сън. Така е и с Левски, той не може без централен нападател, без агресивни фигури, които да се борят за всяка топка.

Пристигането на Костов акумулира голям интерес. Нов човек, с любопитни виждания, но явно напълно чужд на Левски и първенството ни и неговите традиции. Такава беше ситуацията и с Павел Дочев преди време, когато пристигна в ЦСКА. Любопитно е, че и двамата все пак не бяха паднали от Луната. Защитавали са в някакъв период синия и червения цвят. Не са от друга планета, но изглеждат като извънземни с постъпките си.

Ники Костов се вживя в ролята на най-великия треньор, идвал някога на „Герена“. Преди няколко дни призна, че не е безгрешен, но се съмнявам, че е убеден в това твърдение. Бившият наставник на Металург Донецк реши да обърне всичко наопаки, за да покаже, че той командва. Смени начинът на подготовка, смени мястото, където се води тя. Махна централния нападател от схемата, опита се Левски да играе по различен модел и на този етап изобщо не успява да постигне нещо впечатляващо.

Опитът на копираш Барселона е утопия, която може да ти донесе само неприятности. Все едно Михаел Шумахер да кара голф, пък бил и той без пернишка регистрация...

Още след гола на Миньор във вратата на Левски се видя, че „сините“ няма как да обърнат наежените „чукове“. Пасчета на късо разстояние, безумно разиграване, най-често в собствената половина, липса на каквито и да е наченки на директен футбол, меки футболисти с мек треньор, е така няма как да стане.

Явно нещо не се получава и във физическо отношение. „Сините“ се шляят из терена, липсва скорост, а това е най-ключовото качество в модерния футбол. Въпреки всичко, Костов продължава да се държи грандомански пред журналистите, да не дава ясни послания, които феновете да разбират. Все още никой не може да схване, какъв футбол иска да играе неговият отбор. Физиономията я няма... Отборът не бил мотивиран и подценил съперника. Пределно ясно е кой трябва да ги мотивира, кой трябва да им разясни повечко неща за опонента от другата страна. Това е треньорската работа, която не е била свършена преди срещата на „Герена“.

Ако иска да стане шампион, Левски има нужда от някакъв стрес, появата на човек, който да се опита да съживи футболистите на тима, които между другото би трябвало да се срамуват от днешното си представяне.

С поведението си Костов демонстрира, че всички срещу него са някакви аборигени, които преди две-три години са почнали да гледат футбол. Странна позиция, на странния треньор. Все пак преди не чак толкова много време, Левски игра сред най-големите в Европа. Любопитно е, че треньорът му от онзи период е без работа. Завръщането на Стоилов може да има ефекта „Стойчо Младенов“ в ЦСКА. Въпросът е дали ще се осъществи?

Тонев и Гонзо казаха, че ще преспят и тогава ще решават, какво да се случва в Левски. Бас ловя, че тази нощ няма да заспят. Трудно ще им бъде след този шамар в лицето, и то насред „Герена“. Като съмне, ще разберем, дали Левски ще продължи по същия начин. Иначе на „Георги Аспарухов“ мръкна, въпреки че отборът е стабилен, футболистите са разглезени, а феновете до днес бяха ентусиазирани. Левски обаче направи и невъзможното, за да ги изгони от стадиона. Това вече изисква специален талант. За да направиш Левски шампион, трябват специални качества, а Костов не показва, че ги притежава. Иначе е интересен треньор, интелигентен човек, но това никога не е било достатъчно...

На „Герена“ имат нужда от човек, в който футболистите да повярват и да заиграят печеливш футбол, хубавият може и да почака. Не става въпрос за такъв, който ще надъхва публиката, тя и без това си подкрепя отбора, дори и при жалкото представяне с Миньор. Публиката е мотивирана достатъчно без да слуша за откъснати меса и прочие, футболистите обаче не били такива, което е шокиращо. Към днешна дата Левски е просто един лигав отбор, който иска да стане шампион само с името си, което разбира се, няма как да се случи.