Президентът на Велбъжд Валери Ненов бе бесен от съдийските отсъждани в мача за Купата на България срещу Литекс. Той призна, че „оранжевите” са били по-добрия отбор, но остана изключително недоволен от реферите.

„Стана добър мач, но срещу нас играеха 12 души, един престъпник, страничния съдия – Керезов, недостоен човек. Пусна три метра засада на Бибишков. Опорочи мача. Да, класният отбор е Литекс, поздравявам ги с победата, но когато се касае до реални честни неща, този човек не трябва да бъде във футбола. Няма какво да се лъжем.”

Ненов обяви: „Ние от днес спираме да пращаме съдийски. На такива престъпници като този страничния, и този Петровски, ние една стотинка повече няма да дадем. Заявявам го най-официално. Профилигата, господин Михов и господин Александров да плащат.

Ще подадем жалба срещу двамата престъпници.”

Играещият помощник-треньор на Велбюжд Мартин Зафиров допълни думите на Ненов: „Не знам защо са тези глупости. Литекс са по-добрия отбор и това си личеше. Но специално днес страничния съдия Керезов и Милушев са двамата им голмайстори. И двамата съдии ни отбелязаха два гола.”