Олимпийската и световна шампионка по художествена гимнастика Евгения Канаева проведе своята официална тренировка в София преди Световната купа в Арена Армеец.

Руската състезателка пропусна надпреварата в Пемза (Русия) в края на миналата седмица заради простудно заболяване. Сега обаче Женя, както я наричат феновете й, е повече от мотивирана да се представи на ниво пред българската публика.

Въпреки че не всичко й се отдаваше на тренировката на състезателния килим, Канаева застана с усмивка пред родните медии, за да сподели впечатленията си от нашата страна.

- Да, за първи път съм в България. Добри са ми впечатленията, много красива зала и организацията е на ниво и се надявам се представя добре.

- Миналата седмица имахте здравословни проблеми, как се чувствате сега?

- Не обичам да говоря за моите заболявания, надявам се зрителите да не видят това и да не проличи в представянето ми. Надявам се да имам много фенове тук.

- Какво си спомняте от Олимпиадата в Пекин?

- Олимпиадата в Пекин беше най-запомнящият се момент в моя живот. Едни от най-прекрасните дни в живота ми, защото всеки спортист мечтае да участва на Олимпиадата. Това беше моята мечта, както се е и втората ми мечта, да попадна за втори път на Олимпийските игри. Искам да пожелая на всички тук да изпитат същото.

- Какво ви мотивира, след като сте спечелили вече всичко?

- Не мисля за своите победи и оценки. Старая се да не мисля за това Мисля само за това, което правя в момента и трябва така да се мисли. Старая се да доставям радост на зрителите. Затова работя над себе си, опитвам се да се усъвършенствам. Пожелавам на българските зрители максимално удоволствие от нашето представяне. Елате да ни подкрепяте. Желая им здраве, щастие и да получават повече удоволствие от живота.