Британският боксьор в свръхтежка категория Дерек Чисора ще се бие със сънародника си Дейвид Хей на 14 юли, съобщава BBC. Мачът стана възможен, след като Чисора и Хей получиха лиценз от Босковата федерация на Люксембург. Британският съвет отне по-рано разрешителното на Чисора, заради неспортсменско поведение, а Хей не продължи своя лиценз в края на миналата година. Благодарение на правилото за свободно движение на федерациите, те могат да издават лицензи. Британската федерация не може да се намеси изобщо, тъй като и двамата не са боксьори към нея.

Днес в Лондон ще се състои съвместна пресконференция между боксьорите и организаторите – британската промоутърска къща на Франк Уорън Boxnation и немската Sauerland Event.

Боят ще се проведе на „Ъптън Парк“ в Лондон, защото промоутърите получиха забрана от Австрийската боксова федерация да провеждат мачове в Австрия и Германия.

През февруари Хей и Чисора обиколиха крими-хрониката, като се сбиха извън ринга в Мюнхен, и впоследствие бяха сурово наказани.