Звездата на волейболния национален отбор на България Матей Казийски заяви, че ще е правилно, ако Данчо Лазаров си подаде оставката.

„Няма развитие по въпроса дали Радо Стойчев ще приеме да се върне. Положението е неизвестно. Няма и големи ясноти относно програмата на националния отбор. Неговото решение тепърва предстои. Това е кризисен момент за българския национален отбор и е трудно да се предвиди какво ще стане от сега нататък. Вариантите са няколко и има трудности, които трябва да се преодолеят“, коментира Казийски специално за Гонг.

„Трябва да се изчака решението на Радостин, за да може да се знае какво ще следва. Искам да играя за националния отбор на България. Искам много, но някои неща ми пречат при всички положения. Някои фактори утежняват ситуацията. За момента чакаме да видим какво ще бъде развитието. Искам първо да видя какво ще излезе от цялата ситуация и след това да взема решение. Всичко това се отразява тежко върху организацията, отборът и хората, които не знаят какво ще се случи с предстоящата квалификация и Олимпиадата. Ситуацията не е розова и във всеки един от нас има огорчения“, добави звездата на националния отбор.

„Стигна се до тук, защото някои хора не успяха да загърбят някои дребни лични проблеми. Не можаха да помислят за националния отбор и да го поставят пред своите интереси. Това са хората от федерацията, които са работили, за да съставят този план на действия, за да махнат Радостин Стойчев. Аз не знам кои са взели това решение, но тези, които са го направили не са мислили за националния отбор. Те обърнаха гръб на националния отбор, за да преследват лични интереси.“

„Има хора, които не желаят Радостин да бъде треньор. Проблемите не са нито от вчера, нито от днес. На играчите ни е ясно какво стана. Казах на Данчо Лазаров, че сега не е моментът за такива действия и всичко ще бъде в ущърб на отбора. Той тръгне срещу отбора. Искам да играя на Олимпиадата в Лондон, но не при всяка ситуация. Искам да се извиня на феновете, които искат да се представяме по-добре и по-добре. Мен ме е срам, че се получават такива неща. Ще е правилно, ако Данчо Лазаров си подаде оставката“, каза още Матей Казийски.