Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов направи интересен паралел между това, което очаква от неговите футболисти в навечерието на мача за титлата в Разград и финала за Шампионска лига.

„В никакъв случай няма да играем предпазливо. Това че ни урежда и равен резултат в никакъв случай няма да ни накара да сме затворени, да рушим играта. Няма да приличаме в това отношение на Челси, макар да видяхте, че понякога и такава тактита успява. Но ние сме ЦСКА и на нас такъв стил не ни приляга“ - заяви той.

„Не съм притеснен от нищо преди решителния мач. Радостното е, че след цели 28 години отново титлата в България ще се реши по такъв начин – с пряк двубой в последния кръг. Вярно, тогава бях на терена и загубихме, но това не значи, че след като се е случило веднъж, ще се повтори пак днес. Искам да кажа и още нещо. Три хубави неща се случиха в последните 20-25 години в българския клубен футбол. Неща, които донесоха положително развитие, направиха по-голяма конкуренцията. Едната е Нефтохимик на Христо Порточанов, това което направи той за отбопра и за града е за пример. Второто е Литекс на Гриша Ганчев – изграждането на един стабилен отбор, който да бъде за пример. Който постигна имного успехи. Сега третото е Лудогорец. Работата на братя Домусчиеви е забележителна. Възродиха футбола в Разград, направиха една изключително правилно работеща структура. Това също е за пример“ - похвали Младенов предстоящия си съперник.

„Това, което направиха Лудогорец в Перник, изпълнението на Миньор на песента „Полегнала ми Тодора“ не може да развали цялостното впечатление от добрата работа, която се върши в Разград. Достоен противник, но срещу тях се изправя ЦСКА. Пак повтарям, че ще изорем тревата, но ще станем шампиони. Не ме притесняват и евентуалните съдии. Аз казах единствено, че ако е чужденец, просто да не е от Румъния. Нека да е от страна от Западна Европа. Сега към тези тримата, които са предложени нямам забележки. Ето вижте, съдийството на мача ни с Литекс бе добро. Не го казвам само за това, че победихме“ - допълни Стойчо Младенов.