Националният тим на Германия, който е сочен за един от фаворитите на Евро 2012, претърпя унизителна загуба с 3:5 от Швейцария в контрола, която се игра в Базел. Хеттрик за домакините отбеляза Ерен Дердйок, а това бе първата загуба на Германия от този противник в последните 56 години.

Селекционерът на Бундестима Йоаким Льов не можеше да разчита в селекцията си на играчите от Байерн Мюнхен, който ще се присъединят към тима тази вечер. Футболистите на баварците получиха по дълга почивка заради участието си във финала на Шампионската лига срещу Челси, който немския тим загуби след дузпи.

Германия започна силно мача, като изцяло владееше инициативата в центъра на терена, където Льов бе заложил на цели петима халфа. Въпреки това обаче, домакините успяха да вземат изненадваща преднина в резултата в 21-ата минута чрез Дердйок. Все още слисани от попадението, гостите от Германия допуснаха нова фрапантна грешка две минути по-късно, когато отново Дердйок бе точен за 2:0.

В последните секунди на първата част Хюмелс вкара, за да намали до 1:2 преди почивката. Веднага след подновяването на играта, домакините отново възстановиха преднината си от два гола. Отново Дердйок се възползва от колебливата игра на отбраната на Германия, за да направи 3:1 в 50-ата минута.

В 64-ата минута Андре Шурле върна едно попадение, но само три минути по-късно Лихтщайнер вкара нов гол в полза на Швейцария. Крайният резултат в срещата оформи Рюс в 72-ата минута, когато докара отбира от вратаря Беналио топка.

До края на срещата домакините удариха и гредата, пропускайки да направят победата си още по изразителна. В четвъртък Германия излиза в нова проверка, този път срещу Израел.


szólj hozzá: Switzerland Germany 5:3 GOALS