Гонг Ви представя националния отбор по волейбол на Пакистан. Ако никога не сте чували, че ислямска република развива този колективен спорт, спокойно. Това обаче е първият съперник на България в решителната квалификация за Летните олимпийски игри в Лондон. В петък от 20:30 часа родните национали ще трябва да излязат срещу пакистанските си съперници и да ги победят в Арена Армеец.

Гонг Ви предлага поне да видите как изглеждат волейболните национали на Пакистан. Това са официалните им снимки, като допълнителна информация освен ръст, тегло, години, трудно се намира. Знае се, че повечето от тях играят на клубно ниво в тима на WAPDA, а има такива, които като свой клуб са посочили националния тим на Пакистан. Единици са онези пакистански национали, които играят в първенствата на Дубай и Оман.

Гонг Ви показва пакистанските волейболисти

източник: Колажи: Gong.bg

Треньор на селекцията от Южна Азия е Хюсаин Мазхар Хассан. Негов помощник е Акрам Мухаммад. Повечето пък волейболисти са родени в края на 80-те години. Най-висок е Кхан Муннер – 207 см, двама пък са по 206 см – Сауед Шуйах Аббас и Али Аббас. Най-нисък е либерото Усман Мухаммад – 170см. Капитан на Пакистан е Ахмед Насеер. Най-млади пък са 20 годишните Мубашир Раза и Хан Насир.

Отборът на Пакистан, който заема 43-то място в световната ранглиста, пристига утре следобед в София след лагер в Катар.

Пакистанската волейболна федерация е основана на 31 януари 1955. Националният отбор на страната печели бронзов медал през 1962 година на Азиатските игри в Джакарта, където мачовете се играят на открито. Преди дни президентът на централата Мохамед Якуб сподели, че в София тимът ще се опита да играе и спечели тази първа своя олимпийска квалификация. Досега селекцията не е имала възможност да се бори за класиране на Олимпиада заради малкото си международни участия.

Преди две години за волейбола в Пакистан се заговори след като по време на турнир на открито в Северозападен регион на страната, атентатор-самоубиец се взриви и загинаха 88 души.

Гонг Ви показва пакистанските волейболисти

източник: Колажи: Gong.bg