Николай Александров /Дарик радио/ заедно с Георги Филипов /вестник Сега/ и Иван Чешанков /българския клон на телевизия Евроспорт/ са носители на наградите за спортна журналистика Братя Ексерови 2007.

След като получи наградата си Ники Александров подчерта, че наскоро е гледал филм за футболните фенове от един отбор, които са заявили, че най-много мразят привържениците на главния конкурент на техния отбор и журналистите. Според него, започва да се губи най-голямата ценност на журналистиката особено в спорта, а именно – обективността и те в името на паметта на двамата братя и на професията не трябва да изневеряват на този принцип, който е в основата на добрата журналистика.

Наградите са за принос в развитието на българската спортна журналистика и се връчват в три раздела - телевизионна журналистика, радиожурналистика и печат. Тази година бяха номинирани 16 спортни журналисти - 7 в раздел печат, 7 в раздел телевизионна журналистика и 2 за радиожурналистика.

Днес в галерия "Икар" тазгодишните носители на наградите Братя Ексерови по традиция получиха оригинални статуетки с позлатена секира, дело на Александър Пройнов.

Братята Митьо и Никола Ексерови са две от най-големите имена на българската спортна журналистика през миналия век. Митьо Ексеров /1933 - 1981 година/, започнал своята професионална кариера във вестник "Народна младеж", дълги години беше първото футболно перо на Илюстрования спортен седмичник "Старт".

Никола Ексеров /1942 - 1999 година/ бе един от
най-популярните спортни коментатори на Българската национална телевизия. По-малкият от двамата братя Ексерови премина също
през ИСС "Старт", а смъртта го завари като пресаташе на
Българския футболен съюз.

Честито Ники и да не забравиш да почерпиш колегите си за отличието!