Нови предели за плажния волейбол В България – 2012 CEV Beach Volleyball European Championship – Varna Masters presented by M-Tel ще допълни спортното лято. Турнирът с награден фонд от 100.000 лева и тази година ще се осъществи с подкрепата на Samsung Electronics.

През 2012 година ще имаме възможност да се насладим на два турнира от веригата по плажен волейбол на територията на страната – Европейско и Национално първенство по плажен волейбол.

Сезонът ще бъде открит на 13-ти юли в София. Пред НДК ще се проведе Националното първенство по плажен волейбол с участието на 12 мъжки и 8 женски двойки. Отборите ще мерят сили до 15-ти юли, когато ще бъдат определени новите шампиони на България за 2012 година.

Европейско първенство с ранг MASTERS през новия сезон на M-Tel Beach Masters

От 23-ти до 26-ти август в морската ни столица ще се проведе Европейско първенство с ранг MASTERS под егидата на Европейската Конфедерация по Волейбол. Хиляди почитатели на плажния волейбол ще могат да се насладят на участващите 16 мъжки и 16 женски отбора в основната схема, както и на квалификационен турнир с максимум от 24 отбора. Наградният фонд ще бъде в размер на 100.000 лева.

Организаторът на турнирите, професионалната агенция за спортен маркетинг ВВП Вайратер-Венцел и Партньор, е заложил като приоритет в програмата си развитието на по-младите. Това е и причината M-Tel Beach Masters 2012 да подкрепи и турнири организирани от Българска Федерация Волейбол. Целта е да се създаде стабилна основа за развитие на спорта в България.

Голямо внимание ще бъде обърнато и на благотворителните и социално ориентирани каузи. M-Tel Beach Masters Charity в София и M-Tel Beach Masters Kids във Варна ще съпътстват сезона и тази година.

Генерален спонсор на турнирите по плажен волейбол M-Tel Beach Masters е водещият телеком оператор в България Мобилтел ЕАД. Основен спонсор е световеният лидер в разработването и производството на потребителска електроника Samsung Electronics.

„Samsung Electronics има сериозни традиции в съ-организацията на големи спортни събития в света. За нас обаче е важно да изразим подкрепата си и на локално ниво с участието си в значими местни инициативи. За компания като Samsung, която всекидневно взаимодейства с потребители, взима предвид техните желания и реагира спрямо тях, участието в подобен тип събития, е доказателство за вярата ни в социално отговорното поведение.”, заяви Кирил Николов, мениджър на дивизията за мобилни продукти в българския клон на Samsung Electronics.

Спонсори на турнирите са още Фолксваген, Загорка, Ред Бул, Девин, Мартинели и Bravacasa, а медийни партньори са Нова ТВ и Диема ТВ, Sportal.bg, BGVolleyball, Дарик Радио и списание Max.

Новини за предстоящите събития, както и любопитна информация за участниците може да намерите и на сайта на M-Tel Beach Masters -  http://www.mtelbeachmasters.com/.

Европейско първенство с ранг MASTERS през новия сезон на M-Tel Beach Masters