Двадесет и седем футболисти излязоха на първата тренировка за началото на лятната подготовка на Берое на спортния комплекс в кв. Кольо Ганчев. Първото занимание на тима бе изгледано от около 2000 фенове.

Трима вратари – Кирил Акалски, Теодор Скорчев и Мартин Теменлиев и седемнадесет полеви футболисти – Здравко Илиев, Димитър Везалов, Владимир Зафиров, Мирослав Енчев, Веселин Пенев, Георги Динков, Стефан Велев, Елиаш Алвеш да Силва, Мартин Райнов, Алберто Лоузейро, Антонио Ливраменто, Тодор Христов, Георги Божанов, Иван Горанов, Давид Каядо Диас, Георги Андонов, Елио Мартинс, Арчи Фатаки, Морат Бенхамида, Пламен Пенев, Пламен Тенев, Георги Павлов, Дюдоне Овона и Ваня Дзаферович участваха в първото занимание на Берое.

В отбора се завръщат игралите под наем през миналия сезон в други отбори Мартин Райнов и Георги Динков, които са продукт на школата на Берое. Старши треньорът Ивко Ганчев обяви, че ще разчита на тях през новия сезон.

Въпреки интереса на Анталяспор към Каядо, португалецът също започна подготовка с тима и изглежда ще остане и през следващия сезон в Берое.

На проби в отбора са двамата френски футболсити Арчи Фатаки и Морат Бенхамида, които ще се подготовят с тима на първия лагер в Смолян.

Берое вече се раздели с  Владислав Ямуков, Виктор Софрониев, Емил Ангелов, Мартин Кавдански, Слави Жеков, Искрен Писаров, Ивайло Иванов, Ричард Еромоигбе и Милен Танев.

В четвъртък, 28 юни, футболистите ще минат предсезонните медицински тестове, а на 29 и 30 юни ще тренират в Стара Загора, най-вероятно отново на спортния комплекс в кв. Кольо Ганчев.

Първият тренировъчен лагер е от 1 до 13 юли и ще се проведе в Смолян. На 10 юли от 18 часа там ще се играе и първата предсезонна проверка - срещу Пирин Гоце Делчев, а два дни по-късно на 12 юли отново от 18 часа на Градския стадион в Смолян ще се проведе контролна среща с Миньор Перник.

След завръщането на отбора на 13 юли ще има два почивни дни и два дни тренировки в Стара Загора, преди на 18 юли отбора да замине за Словения, където ще отседне в комплекс "Рогла". За там са предвидени 5 проверки, но съперниците още се уточняват.