Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе лаконичен в отговор на въпрос дали желае да привлече нападателя Валери Божинов, който в последните седмици тренира с „червените“.

„Няма отбор в България, който да не иска футболист от класата на Валери Божинов. Така че по-добре да не коментираме тази тема. Момчето тренира с нас и се опитва да поддържа форма и да подобри физическото си състояние и това е нещото, което го интересува в този момент. Оттам нататък, каквото и да говорим е излишно“, заяви Младенов по време на пресконференцията преди мача реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу Мура 05.

Младенов допълни също, че вратарят Райс Мболи е постигнал договорка относно своя контракт на „Армията“, но все още договор между двете страни не е подписан.

„Райс Мболи все още не се завърнал. Има споразумение, но договор не е подписал. Надявам се това да стане в петък. Той е една възможност да подобрим конкуренцията на този пост, тъй като миналия шампионат имахме един Райс и никой друг. Останалите не бяха на нивото на Райс. Сега в лицето на него и Черни ще имаме една конкуренция и който е по-добрият, той ще пази. Това е нормално особено в тимове като ЦСКА, които се борят във всяка една среща за победа и имат високи цели. Трябва да има конкуренция както на вратарския пост, така и на всички останали. За съжаление през пролетта я нямахме. Имаме конкуренция само в защита, а искам да я има навсякъде, във всички линии, за да мога в различните мачове да реагирам по различен начин. Надявам се с привличането на новите футболисти да се създаде тази конкуренция и да имаме по-високи цели“, коментира Младенов.

„Един тим се развива и се постига някакво съвършенство чак след втората година. За съжаление в България я няма тази търпимост от собствениците на клубовете. Затова в повечето случаи, дори в последните 20 години в ЦСКА се правят селекции, но не и отбори, което е проблем за самия клуб“, каза още треньорът на ЦСКА.