Сръбският тенисист Новак Джокович определи Роджър Федерер като фаворит за олимпийската титла в Лондон. Швейцарецът Федерер по-рано през месеца спечели "Уимбълдън" за седми път и измести Джокович от върха на световната ранглиста.

Олимпийският турнир по тенис ще бъде на тревните кортове в "Ол Инглънд Клъб", което според сърбина дава предимство на Федерер. "Роджър има най-големи шансове за злато с оглед на резултатите, които е постигнал в кариерата си на "Уимбълдън", коментира Джокович, който спечели бронз на Игрите в Пекин 2008. Федерер взе титлата на двойки преди четири години в Китай, но все още търси олимпийско злато на сингъл. Той приема, че е фаворит турнира.

"Това е обичайно мен. Свикнал съм винаги да ме определят за фаворит, особено когато играя добре. Надявам се да се справя добре в тази роля. Възможностите за грешки са минимални. Само пет лоши минути могат да ти костват всичко. Надявам се да премина успешно през първите кръгове и да вляза бързо в ритъм", коментира Федерер. Испанецът Рафаел Надал няма да защитава титлата си от Пекин заради контузия. Срещите от олимпийския турнир по тенис започват на 28 юли, а в основната схема за първи път има и български играч - Григор Димитров, който стартира срещу Лукаш Кубот (Полша).