Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика на Русия Ирина Винер призна, че все още не е определила окончателния състав от две индивидуални състезателки, които ще представят страната на олимпийския турнир в Лондон.

Сборная притежава три гимнастички, които се конкурират за място на Игрите, тъй като според регламент само по две състезателки от страна. На 100 процента сигурна е олимпийската шампионка Евгения Канаева, а останалите две са Дария Дмитриева и Александра Меркулова. Дария Кондакова получи контузия и отпадна от състава.

“Окончателното решение за втората състезателка още не е взето. На 31 юли ще направим контролна тренировка, след която всичко ще стане ясно. Сега мога да кажа, че на 75 процента втората състезателка след Женя Канаева ще е Даша Дмитриева. Александра Меркулова има лека травма и мисля, че няма да рискуваме в такава ситуация. Все пак окончателният състав ще стане ясен в последния ден на юли”, сподели Ирина Винер пред руските медии.

Олимпийският турнир по художествена гимнастика ще се проведе в последните четири дни от Игрите – 9-ти – 12-ти август. Квалификациите в индивидуалната надпревара започва на 9-ти август в 14.00 часа българско време.

Ансамблите стартират в същия ден от 16.50 часа, а 12-те състава са – България, Гърция, Германия, Русия, Украйна, Италия, Беларус, Канада, Великобритания, Япония, Израел и Испания.