От днес ЦСКА няма право да картотекира футболисти. Това стана ясно след публикуваните решения на Спортно-техническата комисия, както и на Дисциплинарната комисия, към Българския футболен съюз.

Причината е проблемът с картотекирането на Анисе след жалбата от страна на Черноморец. Решението на Дисциплинарната комисия обаче може да бъде обжалвано пред Апелативната комисия.

Спортно-техническата комисия обяви чрез официалния сайт на БФС: „По т.1 СТК като разгледа жалба от ПСФК "Черноморец Бургас" Бс постъпила на 02.07.2012 г. констатира, че с картотекирането на състезателя Анисе Андрианантенаина в ЦСКА е извършено нарушение по чл. 45, ал. 2 от ПСТФ, за който СТК е взела становище на 31.01.2012 г. Предвид горното СТК сезира ДК при БФС и прилага цялата събрана документация за вземане на решение от ДК.“

Цитираният от СТК чл. 45, ал.2 от Правилника за статута на трансферите на футболистите гласи: „Приема се, освен ако не бъде установено обратното, че футболен клуб, сключил договор с футболист-професионалист, който е прекратил своя договор (състезателни права) без основателна причина, е причина професионалистът да извърши нарушение на договора. На този футболен клуб се налага спортна санкция – забрана да картотекира нови футболисти за един трансферен период.“

По повод на това решение се произнесе и Дисциплинарната комисия: „С Решение на СТК от 03.08.2012 .г. ДК е сезирана за извършено нарушение от ПФК „ЦСКА" на чл. 45, ал. 2 от ПСТФ със сключването на договор с Анисе Адрианантенаина  на 12.03.2012 г., като футболист-професионалист. Решението е прието въз основа на жалба от ПСФК "Черноморец-Бургас". След като ДК се запозна и разгледа документацията  РЕШИ:

Налага на ПФК „ЦСКА" спортна забрана за картотекиране на нови футболисти в периода от 03.08.2012 г. до 31.08.2012 г. на летния трансферен период за 2012/2013 г. Решението подлежи на обжалване пред АпК на БФС по установения ред.”

Това означава, че до края на август ЦСКА няма да може да разчита на новодошлите от Локомотив Пд, плюс Платини, Тангариня и Пакурар.