Двама холандски футболисти пристигнаха на „Българска армия“ тази сутрин и се включиха в тренировката на ЦСКА. Гонг научи, че това са крилото Рутгер Ворм и вътрешният полузащитник Петри Хошай. И двамата ще вземат участи в контролата срещу албанския ФК Беса, която ще се проведе довечера от 19 часа при закрити врата.

Ворм е играчът с по-богатата визитка. 26-годишният флангови футболист преминава през юношеската академия на Витес, но след това се премества в НЕК Ниймеген, където прави своя дебют в първия състав през 2004 година. В клуба от Ередивизи крилото влиза предимно като резерва в своите 106 мача, но срещу името си записва и няколко срещи в европейските клубни турнири, когато треньор на тима е Марио Беен.

В края на февруари 2010 година той подписва дългогодишен договор с австрлийския Мелбърн Харт и се превръща в първото чуждестранно попълнение в историята на клуба. Той вкарва 2 гола в 47 двубоя, а през април тази година от Харт съобщиха, че Ворм ще напусне клуба.

Двама холандци почнаха с ЦСКА

източник: Снимки: fcupdate.nl

Другият холандец в „червения“ лагер – Хошай, е роден на 5 февруари 1990 година и е кадър на втородивизионния Веендам. До този момент халфът е играл само за родния си клуб, за който е отбелязал 1 попадение в 19 двубоя.