В контрола, играна седмица преди старта на първенството, Локомотив Пловдив победи Чавдар Етрополе с 3:1. Головете за пловдивчани вкараха Георги Стефанов, Христо Златински от дузпа и дошлият на проби от Бургас Симеон Костадинов, който е роден 1992 година и влезе като резерва на Христо Спасов.

Емил Велев използва следните футболисти в мача: Стефано Кунчев на вратата, докато вдясно на защитата действаше Ели Маркес, заменен през второто полувреме от Мунин. Самастракис стартира в центъра, а по-късно отстъпи мястото си на дошлия от Светкавица Трифонов. Другият централен защитник бе дошлият от Любимец Величко Величков. Вляво на защитата започна кипърецът Димитриу, заменен по-късно от дошлият от Монтана Виктор Дениран.

В халфовата линия играха Христо Златински (заменен от Диего), Даниел Георгиев (Маламов) и Тимонов (Абушев). В атака Емил Велев заложи вдясно на Данчо Тодоров (Георги Стефанов), вляво – на капитана Здравко Лазаров (Илиян Йорданов) и в центъра на нападението започна Христо Спасов, по-късно заменен от Симеон Костадинов.

В първия кръг на А група Локомотив Пловдив гостува на Локомотив София.