Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо показа, че държи да получи най-престижното индивидуално футболно отличие - „Златната топка“. Футболистът бе категоричен, че настоява за справедливост при връчването на наградата.

„Не мога да лъжа, това е награда, която ме интересува много и която много искам да спечеля. Единственото, за което апелирам е справедливост. Ние спечелихме най-трудния в света шампионат, успяхме да доминираме и да преборим конкуренцията на един от най-силните отбори, Барселона, бяхме по-добри. Затова искам да спечеля „Златната топка“, а Моуриньо, моят треньор, да бъде обявен за най-добър наставник“, категоричен бе Кристиано.

„Не разглеждам колегите си като конкуренти, те са хора, които си вършат работата. Меси играе за Барселона, а аз - за Реал. Преди играех за Юнайтед. Аз съм човек, който обича предизвикателствата, върша работата си, където и да съм и се старая да бъда най-добрият“, продължи португалецът.

„В Ла Лига като че ли конкуренция има само между два отбора – Реал Мадрид и Барселона. Тези два тима правят разликата. Във Висшата лига, силите са по-изравнени, но Примера дивисион е далеч по-труден шампионат“, коментира още нападателят.

Относно треньорската смяна в Барселона, Роналдо обясни: „Смяната на Пеп Гуардиола и идването на Тито Виланова няма да окаже голямо влияние върху играчите. Базата си е същата, футболистите са същите, психиката им е същата. Мачът за Суперкупата ще бъде много важен. Ние сме подготвени не само за този мач, но и за целия сезон“.

„Миналата година бяхме много близо до финала на Шампионската лига, липсваше ни малко късмет. Всяка година мечтая да спечеля този турнир. Надявам се сега да успеем“, заяви Роналдо.

За финал Роналдо коментира бъдещето си в Кралския клуб: „Обещания не давам, но се чувствам добре тук и искам да изпълня договора си“.