Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков обяви, че не е водил дори първоначални преговори с ЦСКА. През последните дни се появиха информации, че Камата ще стане президент на „червените“.

Преди представянето на тима от Ловеч, Стоичков заяви на пресконференция: „Бях на събор днес в Плевенско, така че няма да си губя времето с темата за ЦСКА. Цялото ми внимание е насочено, спрямо подготовката в Ловеч. На този етап не съм водил преговори с никого, не мога да бъда поставян в друг отбор, без да има дори и първоначални разговори. Други теми, освен Литекс, много малко ме вълнуват. Когато съм на работа на едно място, уважавам хората, там, където съм.“

„Доволен съм от подготовката, от стараенето на някои играчи. Всички, които започнаха от първия ден, се стараят, което е радостно. Може би много хора се чудят как Литекс ще може да се противопостави на другите отбори, но другите отбори ги видяхме какво могат в Европа. Показаха сае само с новите си екипировки. Какво играят – се видя. Едно е да играеш в Търговище, в Каварна и където ще, но когато играят с други отбори, видяхме какво могат. Затова изобщо не ме е страх да изляза с тези играчи, които имаме сега.“

„Мисля, че 20 години карахме на едно място. Това е вина на футболния съюз, не направиха една школа за националните отбори, не направиха специализирана за вратари, за защитници, за халфове, за вратари. Това е моделът. Това, което сега се случва в Литекс, е една похвала, това как се работи. Аз мога да се гордея, че работя тук“, добави Стоичков.

„Тези момчета тренират добре, работят добре. Ни най-малко бих се съгласил с критиците, че Литекс така, Литекс иначе. Защото нито отборите, които тренират на запад ходят в хотели, където нямат дори вода. А тук в Бялка условията са прекрасни. И като играят с чужди отбори, какво, видяхме ги като излязоха на 500 километра какво играят. Сметките, които си ги правиха, ги видяхме докъде стигнаха. Когато се правят сметки, излизат без кръчмар. Видяхме ги докъде стигнаха. Ще вкараме тук два гола, или там“, каза още Камата на пресконференцията.

„Бих казал, че на 95 процента е привършила селекцията в отбора. Остават още няколко дни, предполагам, че до сряда ще има още един нападател, но горе-долу това ще бъде“, завърши Стоичков.