Наставникът на Литекс Христо Стоичков заяви, че това, което става в неговия тим в момента, е правилният модел за развитието на българския футбол.

„Доволен съм от старанието на всички. Много хора сигурно се чудят как ще се противопоставим на другите отбори. Тях ги видяхме – показаха се в Европа само с новата си екипировка. Така че въобще не ме е страх да започнем новото първенство, с това с което разполагаме. И аз съм минал по този път. Това е моделът футболът в България да тръгне нагоре – с момчета от школата, българчета, а не с чужденци, на които дори не им знам имената”, категоричен бе кавалерът на „Златната топка”.

„С оглед на това което работихме, съм изключително доволен – от физическата и тактическата подготовка. Не мога да кажа, че моите футболисти изпълниха на 100%, това което си поставихме като задачи. Няма да е честно”, каза още Камата.

„Тези млади момчета ме карат да съм щастлив – тренират добре, играят добре, искат да се изявят. В контролите точки не дават, затова не се притеснявам от резултатите. Аз съм спокоен и уверен, че момчетата ще излязат на терена и ще покажат какво са научили”, заяви легендата на българския футбол.

„Къде виждам Литекс? Играем мач за мач! Ние не правим сметки! Тези, които правиха сметки май им излязоха без кръчмар”, не спести ирония за евроучастниците ни тази година Христо Стоичков.

Преценихме, че няма смисъл да ходим в чужбина да водим подготовка – тук условията са страхотни. За какво да ходим в чужбина – там има хотели, в които дори няма вода! Тези, които ходиха в чужбина ги видяхме. Стигнаха на 500 км от границата и се върнаха”, завърши старши треньорът на Литекс.