Ботев Пловдив постигна изразителна победа над албанския Теута с 3:0 при представянето на отбора. Пловдивчани доминираха през цялото време на срещата, като не липсваха зрелищните отигравания и красивите попадения.

Най-скандалната ситуация се случи в самия край на срещата, в 80-ата минута, когато двама фенове на „канарчета“ нахлуха на терена, като единият си позволи да блъсне стража на гостуващият отбор. Немирниците бързо попаднаха в ръцете на охранителите, а действията им провокираха скандал между част от агитката на пловдивчани и органите на реда. Наложи се дори намесата на спортния директор на Ботев Сашо Александров, който въдвори ред. В крайна сметка не се стигна до по-сериозни инциденти.

Пловдивчани започнаха със следните единадесет: Шеткус, Караславов, Грънчаров, Станчев, Енрике, Огнянов, Иршак, Дяков, Неделев, Цветков, Виера.

През първата част на двубоя Ботев бе абсолютен господар на терена като не позволи на съперника си да стига до чисти голови ситуации. Още 6-ата минута Неделев пое една топка с левия крак и след това с десния отправи хубав удар, като откри за 1:0. След това попадение футболистите на Ферарио Спасов се настаниха трайно в половината на своя съперник и закономерно още в 27-ата минута стигнаха и до второ попадение. Тогава след двойно подаване между Иван Цветков и Неделев, Цветков направи остро центриране, което бе засечено от капитана на Теута Хета и кълбото влезе за втори път във вратата на албанския тим.

Няколко минути по-късно, в 33-ата минута, гостите бяха принудени да започнат отново от центъра. Иван Цветков отбеляза за 3:0 с плонж след много хубаво центриране на Енрике.

Именно този футболист бе в центъра на събитията до края на полувремето и заслужено спечели симапатиите на феновете.

В самия край на първата част Енрике сътвори и една от най-красивите ситуации в мача. В 44-ата минута Енрике се представи като абсолютен виртуоз след като с пета прехвърли защитника на Теута, намиращ се пред него, центрира топката, а Дяков отправи удар, който обаче срещна гредата.

През втората част наставникът на „канарчетата“ Ферарио Спасов смени голяма част от стартовите единадесет и в игра влязоха Иванов, Христов,Марин, Атанасов, Паласуелос и Костов. Ботев продължи да доминира, като в 48-ата минута пловдивчани получиха правото да изпълнят дузпа. След центриране на Петър Атанасов топката срещна ръката на Марху, а главният рефер посочи бялата точка. Костов се нагърби с изпълнението, но вратарят на Теута хвана ъгъла и изби, а кълбото рикошира, удари се в гредата и се върна в отново в него.

В 64-ата минута Караславов позволи футболист на Теута да му отнеме топката и да отправи удар по посока на вратата на „канарчетата“. В тези минути с няколко хубави прояви се отчете и влезлият като резерва Костов.

До края на мача единствената футболна ситуация, която прикова вниманието на феновете бе една греда за Ботев, която се случи в 84-ата минута.