Литекс победи с 1:0 Спартак Плевен на Градския стадион в Ловеч в последната си проверка преди началото на новия сезон в А група. Единственото попадение в двубоя падна в 87-та минута и бе дело на Кирил Десподов.

Христо Стоичков показа най-младия отбор в историята на Литекс, а селекцията на Камата е и с най-ниска средна възраст в А група. Две от новите попълнения на ловчанлии започнаха като титуляри срещу завърналия се в професионалния футбол Спартак Плевен – Герасим Заков и Костадин Башов. Последният бе заменен още в 36-та минута от Момчил Цветанов.

Много добро включване през второто полувреме направи Никола Колев, който раздвижи атаката на домакините. През първото полувреме „оранжевите“ не успяха да сътворят почти никакви опасни ситуации пред противниковата врата, но с влизането на Колев след почивката това се промени.

Единственото попадение в срещата пък бе реализирано от най-младия футболист в селекцията на Литекс – Кирил Десподов, който се появи в игра в средата на втората част.

Може би най-интересната ситуация през първото полувреме дойде още в 4-та минута. Галин Иванов бе изведен добре от Костадин Башов, а пред наказателното поле бе фаулиран от Любомир Тодоров. Главният рефер на срещата Ивайло Петров вдигна директен червен картон на футболиста на гостите, който в крайна сметка бе заменен от Дангуров.

През второто полувреме играта от страна и на двата отбора се подобри, домакините създадоха няколко по-опасни ситуации за гол, а попадението все пак падна в 87-та минута. След хубаво центриране на Александър Цветков, Десподов посрещна с глава на далечната греда и вкара за 1:0.

Така, Литекс загря с победа за първия си мач от новия сезон в А група, на 11 август в Ловеч срещу ЦСКА.