Барселона спечели трофея на Париж, след като победи Пари Сен Жермен след 2:2 в редовното време и 4:1 при изпълнението на дузпи. Двубоят се игра на препълнения стадион „Парк де Пренс”.

Пари Сен Жермен започна мача с: Душе, Жале, Алекс, Сакхо, Максуел, Бодмер, Рабио, Пасторе, Лавеци, Нене и Ибрахимович.

Барселона стартира със следния състав: Валдес, Алвеш, Пуйол, Масчерано, Планас, Бускетс, Серхи Роберто, Афелай, Рафиня, Алексис Санчес и Меси.

Барселона се представи по-силно от своя съперник през първото полувреме, но успя да реализира само едно от създадените положения.

Каталунците поведоха в резултата още в 7-та минута, когато Алексис Санчес с много хубав пас намери Рафиня, който се пребори с Алекс и от упор разстреля Душе.

ВИДЕО и СНИМКИ: Барселона спечели трофея на Париж, след като победи ПСЖ с дузпи

източник: Reuters

Алексис Санчес намери Меси в 32-та минута, след което аржентинецът стреля много опасно, но Душе успя да спаси. Шест минути по-късно Меси отново изпробва удара си, но топката мина на сантиметри над напречната греда на вратата на парижани.

Барселона получи право да изпълни дузпа, след като в 53-та минута съдията на мача видя нарушение на Алекс срещу Алексис Санчес в наказателното поле на ПСЖ. Наказателният удар бе реализиран от Лионел Меси в 54-та минута.

Монтоя фаулира Лавеци в наказателното поле на Барселона в 60-та минута и съдията посочи бялата точка. Дузпата бе реализирана от Златан Ибрахимович, който няколко минути по-късно бе заменен.

ВИДЕО и СНИМКИ: Барселона спечели трофея на Париж, след като победи ПСЖ с дузпи

източник: Reuters

През второто полувреме в игра за Барселона се появиха испанските национали Жерар Пике, Андрес Иниеста, Франсеск Фабрегас, Педро Родригес и Шави. Освен тях в игра за каталунците влязоха Пинто, Бартра, Монтоя, Дос Сантос и Кристиан Тейо.

Фабрегас стреля отдалеч в 68-та минута, но топката мина на сантиметри над напречната греда на вратата на Сиригу.

Сиригу се наложи да спасява далечен удар на Шави Ернандес в 74-та минута.

Пари Сен Жермен изравни резултата в 82-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Барселона, Камара бе оставен непокрит и отблизо с глава прати топката във вратата на Пинто.

До края на редовното време двата отбора не си отбелязаха гол и се стигна до изпълнението на дузпи, където каталунците бяха повече от убедителни. Меси, Шави, Фабрегас и Пике не пропуснаха от бялата точка, докато Пинто спаси първите два удара на Оро и Гамейро. За ПСЖ единствената дузпа реализира Арман и с 4:1 след изпълнението на дузпите Барселона спечели трофея на Париж.


szólj hozzá: PSG vs Barcelona 2:2 ALL GOALS HIGHLIGHTS