Българският национален отбор по волейбол ще се изправи тази вечер, от 23.30 часа българско време, в четвъртфинален двубой срещу Германия в „Ърлс Корт“ в Лондон.

Двата тима се познават изключително добре, след като само за тази година са се срещали цели 6 пъти. Резултатът до този момент е 3:3 успеха, което прави изходът от срещата непредвидим. В мача на истината – битката за Топ 4 на Олимпиадата в Лондон, букмейкърите дават предимство на момчетата на Найден Найденов.

В последните си шест срещи България и Германия се изправиха един срещу друг четири пъти в груповия етап на Световната лига, веднъж във финалната фаза на надпреварата в София, както и в олимпийската квалификация, отново в нашата столица.

Ако България преодолее тима на Витал Хейнен при поредния двубой на тези два отбора, момчетата на Найден Найденов ще спорят на полуфинала срещу победителя от мача Полша – Русия.

Тодор Алексиев и Георги Братоев останаха начело в индивидуалните класации съответно за най-добър нападател и най-добър разпределител след края на груповата фаза в мъжкия волейболен турнир. Алексиев има 46.39 процента ефективност в нападение. Друг от българите Цветан Соколов е трети в тази класация с 38.58 процента.

Четвъртфиналните двойки, които ще се изиграят днес:

България - Германия – 23.30 часа

Полша - Русия – 21.30 часа

САЩ - Италия – 18.00 часа

Бразилия - Аржентина – 16.00 часа