Старши треньорът на Пирин Гоце Делчев Яков Папарков подаде оставка след първата победа на отбора в А група. Гоцеделчевци зарадваха целия град, след като измъкнаха драматично 2:1 над Миньор на старта.

"Подавам оставка от поста старши треньор поради лични причини. Повече няма какво да коментирам“, каза още Папарков на пресконференцията и отказа да влезе в детайли.

„Липсата на опит в нашия отбор е много голяма и оттам идват проблемите. Не може да играеш 35 минути срещу девет души и да допуснеш да те изравнят. Все пак постигнахме победата, но мисля, че и подготовката ни не премина както трябва и не всички играчи са на ниво за елита, каза още вече бившият треньор на Пирин ГД.“

Папарков води отбора миналата година в Западната Б група и макар без особени финансови средства успя да спечели по категоричен начин първенството.

„Изпуснахме инициативата в определен период от мача, въпреки че бяхме с двама човека повече. Хубавото е, че в края на мача шансът ни се усмихна. В последната третина от срещата не съм доволен от нашата игра. Може би по-голямото напрежение ги скова в този момент от мача.“