Арсенал завърши подготовката си за новия сезон с убедителното 4:0 над Кьолн в приятелска среща, играна в Германия. Лукас Подолски не показа особени симпатии към бившия си клуб и се отличи с два гола в дебюта си за „топчиите“.

Капитанът на лондончани Робин ван Перси също взе участие в мача, но като резерва. В 70-ата минута той замени тъкмо Подолски, а до края на мача така и не успя да се разпише.

Томас Вермаелен откри с глава след центриране от ъглов удар още в 7-ата минута, а в 14-ата Алекс Окслейд-Чембърлейн проби добре отдясно и бе съборен в наказателното поле. Подолски застана зад топката и простреля доскорошния си съотборник Тимо Хорн.

Германският национал обаче нямаше намерение да спира до тук и малко преди почивката завърши маркова атака на Арсенал с безпощаден удар.

Последният гол в мача бе дело на Жервиньо, който в 63-ата минута направи продължителен рейд отдясно, спря се в наказателното поле и докато търсеше на кого да подаде, с нисък удар в близкия ъгъл наказа невнимателната игра на вратаря.