Селекционерът на Англия Рой Ходжсън подкрепи публично футболиста на Челси Джон Тери, който през изминалия месец бе оневинен от съда по обвиненията за расизъм, проявен спрямо Антон Фърдинанд.

Треньорът обяви, че не е повикал опитният играч за приятелския двубой срещу Италия, за да го остави да почива преди тежкия сезон в Премиършип. Контролният двубой ще се играе тази вечер в Берн, Швейцария.

Рой Ходжсън уточни, че се надява Джон Тери да се завърне с пълни сили в тима за предстоящите световни квалификации, след като вече изчисти името си от подозренията в расизъм. От ФА повдигнаха производство срещу звездата на „трите лъва“ със същото обвинение, но в рамките на техните дисциплинарни правилници.

„Всичко, което казвам може да се изтълкува погрешно“, сподели специалистът, след като стана ясно, че Тери все пак ще трябва да се защитава и пред ФА.

„Надявам се, а и това не е тайна, че Джон Тери ще бъде оневинен, както това се случи в съда, а след това ще продължи да играе за Англия. Това е моята надежда. Какво ще се случи, нямам идея. Всичко е в процес, а като член на ФА, не мога да кажа повече“, добави Ходжсън.