Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън за първи път коментира ситуацията около Робин ван Перси, след като снощи се договори с Арсенал за привличането на нападателя. Легендарният шотландец заяви, че с Ван Перси в състава си, наред до Уейн Рууни, Хавиер Ернандес и Дани Уелбек, „червените дяволи“ ще разполагат с най-силното нападение в Европа.

Изказването на Фъргюсън е повече от ясен сигнал към Димитър Бербатов, че българинът вече няма бъдеще на „Олд Трафорд“. По-рано днес Гонг се свърза с мениджъра на Бербатов Емил Данчев, който обеща развитие около своя клиент през идната седмица.

„Рууни и Робин ван Перси са двама фантастични играчи и е страхотно да разполагам с тях“, каза сър Алекс. „Те ще ни осигурят повече сила и комбинации в предни позиции. Ако се върнем към 1999 година, ние имахме Йорк, Коул, Шерингам и Солскяер – четирима от най-добрите нападатели в Европа.“

„Сега тръгваме с Уейн, Робин, Чичарито и Дани Уелбек. Това фантастично каре от играчи, само се надявам да ги съчетая правилно. Страхотно е да имаме играч от ранга на Ван Перси, наистина съм доволен“, завърши шотландецът.