Преминаването на Робин ван Перси от Арсенал в Манчестър Юнайтед провокира статистиците и историците да потърсят любопитна информация около тази ситуация.

Оказа се, че нападателят е първият футболист трансфериран директно от лондончани в Манчестър Юнайтед в ерата на Премиършип (от 1992-93). За последен път това се е случвало през 1987 година с Вив Андерсън.

В замяна на милионите, които „червените дяволи“ ще платят за нападателя на Холандия, клубът ще очаква попадения от новата си звезда, който през изминалия сезон реализира 30 гола в английската Висша лига.

Любопитното е, че тези 30 попадения, събрани заедно с головете на Уейн Рууни, който има 27, прави общо 57. Това означава, че двамата заедно са реализирали повече голове от 15 от общо 20-те клуба в Премиършип за изминалия сезон.

Очаква се Манчестър Юнайтед да подпише четиригодишен договор с нападателя, съгласно който холандецът ще получава 235 000 паунда на седмица. По този начин Робин ван Перси ще стане най-скъпоплатеният играч на „червените дяволи“.