Арсен Венгер призна, че загубата на Робин ван Перси, който премина в Манчестър Юнайтед, е най-горчивото хапче, което му се е налагало да преглътне.

Любопитен факт е, че това е първият случай, в който Венгер пуска свой играч при „червените дяволи“ и неговият голям конкурент – Сър Алекс Фъргюсън.

„Това е ново хапче за преглъщане. Преглъщали сме и други и винаги сме оцелявали“, заяви французинът. „Но Робин вкара 30 гола за нас в Премиършип миналия сезон, на практика спечели всеки мач.“

„Бих предпочел да го продам другаде, на ПСЖ например, отколкото на Манчестър Юнайтед. Той е необикновен играч в най-чистия смисъл на думата, Не съм виждал много в моя живот, които са имали това качество на първото докосване, които са така технически надарени и имат интелигентността на движението в последните 20 метра.“

„За съжаление, има икономическа реалност и желанието на играча. Няма друг начин освен да го пуснем. Да загубиш играч от класата на Робин е трудно, но има дупка за попълване. Сега става въпрос за това кой иска да се възползва от своя шанс“, допълни Венгер.