Трансферът на Робин ван Перси в Манчестър Юнайтед бе финализиран официално. Сайтът на „червените дяволи“ публикуваха информация, в която съобщават, че холандският нападател е подписал договор с клуба за четири години. Това означава, че новото попълнение на тима има действащ контракт до юни 2016 година.

29-годишният нападател се присъедини към Манчестър Юнайтед и ще стартира новия сезон с екипа на „червените дяволи“. В понеделник тимът ще се изправи срещу Евертън в първия кръг от Премиършип.

„Робин е нападател от световна класа, с доказан рекорд в Англия и европейския футбол. Неговият талант не се нуждае от представяне за нашите фенове – той е реализирал попадения и срещу нас в някои класически битки с бившия му клуб“, похвали новото си попълнение сър Алекс Фъргюсън.

На официалния сайт на Манчестър Юнайтед бе публикувана и снимка на Робин ван Перси заедно с новия му мениджър.

Бившият капитан на Арсенал сподели от своя страна: „За мен е чест да подпиша с Манчестър Юнайтед. Очаквам с нетърпение да тръгна по стъпките на толкова много велики нападатели, да допринеса с моя опит и да помогна на тима за спечелването на най-големите трофеи в тази игра. Нямам търпение да започна.“