Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън разкри, че трансферът на Робин ван Перси от Арсенал се е осъществил много трудно. Най-важното обаче, според специалиста, е било желанието на нападателя да премине на „Олд Трафорд“, както и съгласието, дадено от страна на лондончани.

„Трансферът се получи трудно. Разбираемо е, че Арсен Венгер не желаеше да ни го продаде. Той спомена това пред медиите. Ван Перси искаше да премине в Манчестър Юнайтед и това е важно за нас. Той отхвърли оферти на няколко клуба, за да потърси предизвикателство в най-големия клуб на света. Това е фантастично“, сподели Фъргюсън.

„Най-важната стъпка при този трансфер беше договорката между двата клуба. Момчето много искаше да играе при нас. Робин ван Перси показа ясно на ръководството на Арсенал, че желае този трансфер. Не беше възможно да го купим миналата година. Но това лято Ван Перси отказа да подпише нов договор с Арсенал и тогава разбрахме, че трябва да проявим интерес към него. Трансферът се осъществи много трудно, но се радвам, че момчето вече е при нас“, заяви Алекс Фъргюсън.