Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни изари задоволство от привличането на Робин Ван Перси, въпреки че в лицето на холандеца ще има още по-голяма конкуренция за място в тима на „червените дяволи“.

Английският национал вярва, че двамата ще бележат много голове, което ще върне титлата на „Олд Трафорд“. Според Рууни, именно головете са коствали титлата на „червените дяволи“ през миналия сезон, когато с отличието триумфира градския съперник Сити.

„Ние играем за Манчестър Юнайтед, така че очакванията към нас винаги са големи. През последните две или три години отбелязах много голове, но това нямаше да се случи без подкрепата на моите съотборници, които ми асистират“, коментира Рууни.

„Единствената промяна, която ще настъпи след идването на Перси ще бъде, че ще си поделим головете. Ще бъде чудесно да вкарваме повече голове, защото именно заради тях загубихме титлата миналия сезон“, каза още звездата на Юнайтед.

„Пристигането на Робин е прекрасно за нашия тим, както за футболистите, така и за феновете, защото той е класен футболист. Също така конкуренцията ще стане ще по силна. Ще се борим за едно или две места, което е много добре за тима като цяло“, допълни Рууни.