Сръбският треньор Светислав Пешич, който преди време се изявяваше като консултант на българската федерация по баскетбол, утре ще изведе Германия срещу България в европейска квалификация. Пешич доведе немците като селекционер на държавния им тим, като сподели, че очаква сблъсъкът с българите да е първият труден мач за Германия в групата.

„Винаги се радвам като идвам тук в София, защото първо моят роден град е близо до София и второ- имам много приятели тук и наистина винаги съм доволен да съм в София. Ние сме относително млад отбор, нов отбор, който има бъдеще. Все още нямаме висока европейска класа. Играхме в първия мач срещу Люксембург, но те не са на високо европейско ниво. Първият ни сериозен, труден мач срещу силен съперник ще е утре срещу България”, коментира Светислав Пешич, който заяви още, че загубата на българите в Баку го е изненадала:„Да, малко ме изненада. Не познавам добре Азербайджан и не съм гледал мача, но България е различен отбор, когато играе на свои терен. Азербайджан е добър тим, но не съм гледал мача и не мога да коментирам повече.”

На въпрос за мнението му за България в отсъствието на близнаците Иванови, Пешич отговори: „Със сигурност това са двама играчи, които са много важни за отбора. В мачовете, които гледах на България, се показахте като един доста компактен, добър отбор. България няма много състезатели като братята и на такова ниво, така че определено липсват.”