Българските двойки Константин Митев/Мирослав Градинаров и НевенНешев/Валентин Димов ще се срещнат в директен спор за място на полуфиналите на Европейското първенство по плажен волейбол във Варна.

Митев и Градинаров днес записаха три победи в схемата на претендентите, след като загубиха първия си мач от основната схема от фаворитите и номер 1 в схемата Йон Стикема и Кристиаан Фаренхорст (Холандия) с 14:21, 17:21.

Българска двойка ще играе на полуфиналите на Европейското по плажен волейбол във Варна

Стикема и Фаренхорст в третия кръг се справиха и с Нешев и Димов с 21:13, 21:16 и се класираха директно за полуфиналите.

Митев/Градинаров и Нешев/Димов пък ще играят още един мач помежду си, за да определят съперника на полуфиналите на номер 2 в схемата Александър Броувер и Роберт Мееувсен. Третата българска двойка Николай Колев и Златан Йорданов отпадна още вчера след две загуби.

При жените българките Светла Ангелова и Ася Динова загубиха днес от швейцарките Муриел Гресли и Таня Горицанец с 18:21, 23:25 във втория кръг на схемата на претендентите и отпаднаха.

Преди това Тресли и Горицанец елиминираха и друга българска двойка Ева Чолакова и Деница Димитрова след успех с 21:9, 21:12.

Диана Филипова и Диана Малинова също паднаха в първия кръг с 12:21, 15:21 от Жолин Синема и Марлоес Веселинк.

Българска двойка ще играе на полуфиналите на Европейското по плажен волейбол във Варна

Специален гост на шампионата днес бе волейболният национал Виктор Йосифов, който бе награден с плакет и цветя от Община Варна и от волейболен клуб Черно Море БАСК.

Йосифов допринесе изключително много за успешното българско класиране на Олимпийските игри в Лондон, като зае второ място в индивидуалната класация на блокировачите.

Той изгледа с интерес българските мачове в първия ден на Европейското Първенство по плажен волейбол във Варна и пожела успех и подиум на българските участници.