Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е набелязал следващата си жертва – Уейн Рууни. Според The Sun, специалистът иска да се отърве от нападателя, след като търпението му се е изчерпало в последните месеци.

Високата цена на нападателя обаче е отказала всички големи европейски клубове да го привлекат, при това в края на трансферния прозорец, след почти готови селекции за новия сезон.

Ръководството на „червените дяволи“ иска 50 милиона паунда, за да се отърве от Уейн Рууни. Но Барселона и Реал Мадрид няма да наддават за английския национал. От страна на ПСЖ също не проявяват интерес, след като изхарчиха куп пари през лятото, а и вече си осигуриха Златан Ибрахимович.

Уейн Рууни остана резерва в мача срещу Фулъм, заради представянето му срещу Еветрън, а след това бе контузен. Чашата на търпението на Алекс Фъргюсън е преляла, а треньорът се е подготвил добре за този момент, след като по-рано през трансферния прозорец закупи Робин ван Перси от Арсенал.

Според информациите, отношенията между шотландеца и английския национал са изключително обтегнати и двамата почти не си говорят след завръщането на Рууни за предсезонната подготовка.

През октомври 2010 година нападателят обяви, че иска да напусне Манчестър Юнайтед, след като градският съперник Сити изрази желание да го купи. Тези залитания на Рууни обаче му бяха простени бързо и той остана на „Олд Трафорд“. Раните от този момент явно още не са заздравели напълно у мениджъра сър Алекс Фъргюсън.

От Манчестър Сити все още не са се отказали от Уейн Рууни, но е малко вероятно Юнайтед да го продаде именно на шампиона на Англия, който измъкна титлата под носа на Фъргюсън. Очаква се обаче крайното решение да бъде взето през януари. Сега нападателят продължава да лекува контузията на бедрото си и ще отсъства близо два месеца.