Селекционерът на Германия Йоаким Льов предупреди играчите си, че на никого не му е гарантирано титулярно място по време на квалификациите за Мондиал 2014. Бундестимът стартира кампанията с мачове срещу Фарьорските острови и Австрия.

Въпреки че момчетата му играха полуфинал на Евро 2012, Льов иска да ги поразтърси малко преди мачовете в Хановер и Виена.

„Няма гаранции,“ заяви той. „Конкуренцията се е променила през последните две години. Сега всеки отново трябва да доказва себе си.“

„Марко Ройс доказа, че има качества за националния отбор по време на Европейското първенство,“ обясни Льов пред „Кикер“. Той обаче ще разчита на Лукаш Подолски и Мирослав Клозе да водят нападението на тима.

„Искам за мен да се съди по представянето ми в настоящия момент, а не по онова, което съм постигнал през годините,“ коментира Мирослав Клозе от лагера на Германия. „Със сигурност не искам да ми се дава карт бланш. Целта ми е да намеря място в състава за Бразилия 2014, и докато съм здрав, не ме е страх от конкуренцията.“