Старши треньорът на Италия Чезаре Прандели коментира българския национален тим: „Те играят 4-3-3, и са много агресивен състав. Доста млад отбор са и имат добро бъдеще. Чака ни труден мач срещу този отбор. Знаем много за България, но и много не знаем. Единственият проблем преди мача за нас е Даниеле Де Роси. След последната тренировка ще знам дали ще играе. Освалдо и Джовинко са в много добра кондиция, както и останалите футболисти, но за тях двамата това важи специално. Притеснявам се, защото всичко изглежда лесно, а това не е хубаво.“

„Не мога да разбера защо ме питате с кой номер ще играе Джовинко. По принцип ние процедираме така – капитанът и останалите футболисти избират номерата. Трябва да бъдем последователни, за нас най-важното е да се класираме. Изобщо не съм говорил с футболистите за Европейското първенство. Важно е новото предизвикателство,“ допълни треньорът на Италия.

„От българския отбор ме впечатли Попов, както и халфът, мисля, че е 21 номер (б.р. Светослав Дяков). Ние трябва да бъдем подготвени, и да знаем достатъчно за съперника,“ завърши Прандели.