Бяхме по-хладнокръвни, играхме с повече желание и с повече хъс. Смятам, че спечелихме заслужено”, заяви старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов след победата на неговите възпитаници с 1:0 във „вечното дерби”. „Това е най голямото-дерби и е нормално да има повече заряд и напрежение”.

„Приехме играта в нашето поле в последните минути и трудно задържахме топката в предни позиции. Тактически изиграхме много добре мача”, сподели доволният наставник.

Младенов изказа и своето удовлетворение от играта на Фелипе Машадо, който вкара единственият гол в срещата. Бразилецът дойде в ЦСКА под наем заради контузията на Роберт Петров, но с играта си дава заявка за дългосрочен контракт с „червените”.

„В началото имаше лек спад в неговата игра, но в общи линии до този момент върви по възходяща линия. Ако върви наред, може да му предложим нов договор”.

„Мисля, че шампионатът не е приключил,но имаме голямо психологическо предимство. През втория полусезон нещата ще бъдат много по-тежки. През зимата ще имаме възможност да подсилим отбора там, където смятаме за нужно”.

„В средата на терена ни липсват идейност и креативност, но с привличането на двама атакуващи халфа нещата ще стоят по-добре”.

„Продължавам да мисля, че Левски остава най-сериозния конкурент за титлата, но не подценявам Локомотив, Славия или Литекс.И в тези отбори ще се подсилят, така че ни очакват много трудности”.

„Реагирах само при една ситуация, но грешките са нормални неща, уморих се да говоря срещу съдиите”, сподели Младенов за съдийството в двубоя.

На въпрос, дали е доволен от чужденците в тима, специалистът заяви, че има какво да се желае: „Лошото е, че при нас на чужденците не им се създава този комфорт, какъвто има в Левски”.