„Приемам извинението на Кеворк Газарян, защото при такива мачове, още повече при негативен за неговия отбор резултат всеки би се ядосал”, заяви Божидар Атанасов, момчето, което беше ударено от арменеца с топката на световната квалификация в София, която спечелихме с 1:0.

Нападателят съжали за постъпката си по време на мача във вторник, за което получи червен картон. На своя акаунт във Фейсбук той се извини официално на всички засегнати от неговото деяние.

Божидар е юноша на Славия и син на известния бивш футболист на Левски Чавдар Атанасов. Той описа и подробно какво се е случило в 76-aта минута на мача: „Малко бавно му подадох топката, защото реших да забавя времето, водехме в резултата. В същото време му подадоха още една топка. Той много се ядоса и изрита едната към мен и го изгониха. Не ме удари много силно. След случката четвъртият съдия дойде при мен и ми каза да не стоя повече на пистата.”

„Не знам дали, това което направих е в реда на феърплея, защото никой не ни е казвал за колко време трябва да връщаме топките. Просто няма правило за това”, категоричен бе Божидар.

„След края на мача всички наши национали ме поздравиха с „Браво малък”. Бяха много щастливи, че са спечелили. Аз също бях много щастлив, че се докоснах до тях”, каза още юношата на Славия. Освен на мача с Армения, той и неговите съотборници от Славия получиха честта да бъдат на пистата и на мача с Италия завършил 2:2: „Мача с Италия бе незабравимо преживяване. Видяхме се с всички техни звезди. Те се държаха много по-възпитано от футболистите на Армения. Поздравиха ни и преди, и след мача. Позволиха ни да се снимаме с тях. Хубаво е да ги видиш на живо, после си представяш, че в бъдеще може да си на тяхно място.”

„Мечтата ми е да стана добър футболист и да играя в Европа. И разбира се за националния отбор на България”, завърши синът на Чавдар Атанасов.