Треньорът на Ботев Ферарио Спасов говори пред медиите два дни преди гостуването на Черно море в петия кръг от първенството. Опитният специалист очаква труден мач, в който “жълто-черните” ще търсят максималния актив от точки. Ето какво сподели Феро пред журналистите:

“Черно море е традиционно труден за преодоляване отбор, особено когато играе на собствен терен. Не се заблуждаваме от малкия точков актив на “моряците”, готвим се за тежък мач и очакваме противникът да се включи с всички сили. Те ще търсят победата, с която да намалят напрежението от лошия старт на сезона.

Подготовката ни за мача не бе пълноценна, заради травмите на някои футболисти и отсътствието на националите. Едва днес (б.р. четвъртък) се събираме в цял състав. До последния момент ще имаме въпросителни около стартовия състав във Варна, тъй като трябва да изчакаме и да видим как ще се възстановят момчетата. Нашето намерение е да предложим на публиката открит и нападателен футбол и ще направим всичко възможно, за да спечелим този мач.

Знаем, че “моряците” играят доста агресивно като домакини. До колкото съм запознат теренът им е добър. След като искаме да бъдем добър отбор и да печелим точки, не бива да търсим подобни оправдания. Ние сме готови за всяко едно предизвикателство, а оттам нататък индивидуалното майсторство на играчите и добрите колективни действия ще бъдат решаващи за крайния изход.

Не обръщам внимание на информациите за много контузени футболисти в лагера на противника, като според мен Черно море ще бъде в пълен състав. Който и да играе, ние се готвим сериозно за срещата. След като се събрахме в пълен състав вече можем да запознаем момчетата в детайли с играта на Черно море.”