Сдружение за общественополезна дейност „БК ЦСКА Червено знаме” остана без лиценз след решение на Управителния съвет на българската федерация по баскетбол. За това алармира мениджърът на проекта „Усмихнат баскет” Васил Микулаш. Решението на Управителния съвет на централата ще бъде обжалвано по съответния ред пред Общото събрание на федерацията. Микулаш обяви, че съзира и известен подтекст в това решение, защото е научил за регистрацията на друг клуб с името ЦСКА- Обединен баскетболен клуб ЦСКА, начело с Робърт Гергов.

Причината за отнемане на лиценза е цитирана и формулирана в протокола от заседанието на Управителния съвет и тя е по Чл. 30 Прекратяване на членството…: „ал.5 Отпадането на БК настъпва с решение на УС на основание…т.2. Когато в продължение на две спортно-състезателни години БК не е участвал в Държавните първенства по баскетбол с нито един отбор.”

„Уважаемо Общо събрание, Уважаеми членове, категорично не сме съгласни с взетото от УС на БФБ решение за отнемане на лиценза”, се казва в изявление от БК Червено знаме. От ръководството на сдружението са готови да дадат всякаква информация за провежданата от тях дейност в последните две години, а и предстои закриване на Фестивал Детско лято „Усмихнат баскет” на 16-и септември.

В Наредбата за Държавните първенства за подрастващи 2011-2012г. е заложено в „точка 30. Държавно първенство по минибаскетбол до 10 години и финални фестивали по минибаскетбол до 8 години.”

„Факт е, че от страна на БФБаскетбол, не са организирани и провеждани нито състезания, нито фестивали в предучилищната възрастова група. Но нашето ръководство се погрижи и за собствена сметка организира Фестивали именно в тази възрастова група, които обхващат цялостната детска лятна ваканция и така не се подронва авторитета на БФБаскетбол”, пише още в изявлението от ръководството на сдружението.