Играчите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще почетат заедно паметта на 96-те жертви на „Хилзбъро“ преди мача помежду си в неделя на „Анфийлд“.

Капитаните на двата отбора Стивън Джерард и Неманя Видич ще застанат един и друг, за да покажат, че има неща, които стоят над съперничеството на терена. От Ливърпул разкриха, че двамата ще пуснат в небето 96 червени балона в памет на нелепо загиналите футболни привърженици.

От двата клуба се надяват, че примерът на обединение, който играчите ще покажат ще се пренесе и на трибуните и ще спре евентуални безвкусни скандирания от страна на феновете на „червените дяволи“.

От Ливърпул разкриха и че на трибуните ще бъдат образувани три отделни мозайки малко преди началото на мача.

На „Анфийлд Роуд“ ще се вижда огромно „96“, а на секторите „Lower Centenary Stand“и легендарния „The Kop“ ще бъдат изписани надписите „Justice“ и „The Truth“ - в превод: „Справедливост“ и „Истината“.

Ръководният директор на Ливърпул Иън Айър сподели: „Това е първата възможност, която сме имали като клуб да отдадем почит на „Анфийлд“ за това, което всички са направили – семействата, феновете и различните други хора. Това е шанс за всички да покажат своето уважение на този ден.“