Легендата на българския футбол Димитър Якимов ще даде своето първо телевизионно интервю в спортното шоу „Пред банята” по TV7. Якимов ще гостува на триото Касабов-Александров-Райчев в понеделник, 24 септември от 21:00 часа.

„Поетът на футбола”, който винаги е избягвал медийни изяви, ще говори за кариерата си в ЦСКА и националния отбор, за участието си на 3 световни първенства и олимпиада, за приятелството си с Гунди и по други теми, останали в тайна за зрителите до този момент.

Визитка:

Кариерата на Димитър Якимов преминава в отборите на столичните Септември и ЦСКА. Якимов е седемкратен шампион на България с тима на ЦСКА и седемкратен носител на купата на страната – веднъж със Септември и 6 пъти с ЦСКА. През 1967 г. с екипа на червените достига до полуфинал за КЕШ.

Якимов класира България за първи път на световно първенство по футбол с решаващо попадение срещу Франция. Участва на финалите на 3 световни първенства – в Чили 1962 г., в Англия през 1966 г. и в Мексико през 1970. През 1960 г. участва на олимпийските игри в Рим. С националния отбор Димитър Якимов печели европейската титла по футбол за юноши през 1959 г.