Ръководството на ЦСКА Червено знаме е изпратило писмо до министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков по повод отнетия лиценз от българската федерация по баскетбол.

Сдружение за общественополезна дейност „БК ЦСКА Червено знаме” се озова в тази ситуация след решение на Управителния съвет на родната централа.

„Благодарим за изказаното от Вас одобрение за нашата двегодишна дейност за развитието на детския баскетбол в предучилищна възраст, като първа стъпка към възстановяването на баскетбола в ЦСКА. Благодарим и за предприетите от Вас действия за съживяване на детско-юношеските школи залегнало и в програмите на МФВС за 2012/2013 г. За съжаление се налага да Ви съобщим, че Вашата позиция се игнорира и е осуетена от действията на БФБаскетбол”, пише в част от писмото до министър Нейков, подписано от президента на сдружението Баскетболен Клуб ЦСКА-Червено знаме Васил Микулаш.

Микулаш сам предостави писмото пред Гонг и обяви, че очаква среща с министър Свилен Нейков.

Причината за отнемане на лиценза е цитирана и формулирана в протокола от заседанието на Управителния съвет и тя е по Чл. 30 Прекратяване на членството…: „ал.5 Отпадането на БК настъпва с решение на УС на основание…т.2. Когато в продължение на две спортно- състезателни години БК не е участвал в Държавните първенства по баскетбол с нито един отбор.”